onsdag 29 april 2009

Tekakor


Här kommer ett härligt recept på solrostekakor som jag hittat bland alla underbara recept man kan hitta på nätet.

Värm 5 dl mjölk till fingervarmt.
Lös upp 1 pkt jäst i vätskan i en degbunke, tillsätt 1 tsk salt, 2,5 dl havregryn, 2 dl lätt creme fraiche, 2 dl solroskärnor, 2 msk sirap, 1 tsk bakpulver och 9 dl vetemjöl.
Blanda till en smidig deg.
Låt jäsa ca 40 minuter.
Baka ut ca 12-15 tekakor, nagga med brödnagg eller gaffel & lägg på plåt.
Jäs ytterligare ca 20 minuter.
Grädda ca 12 minuter i 225 grader.
Mycket goda och hållbara...
Lycka till!

1 kommentar:

pärlemor sa...

De här måste jag prova, de ser jätte-smarriga ut!
Hälsningar Kajsa.