onsdag 14 november 2012

Nybakade Kanelhjärtan med mjölk är inte helt fel! Här är ett recept som jag bakade kakorna av. Har flera olika recept med lite olika mått och ingredienser bara för att jag hade tokdille på dessa kakor för ett par år sedan!

Kanelhjärtan!
Ingredienser till ca 70 kakor
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 krm salt
200 g smör / kylskåpskallt
1 dl florsocker

Garnering
strösocker
kanel

Gör så här:
  1. Mät upp mjöl, potatismjöl och salt i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i mindre bitar och finfördela med fingertopparna. Nyp ihop snabbt till en deg och arbeta in florsockret. Det går även bra att köra ihop degen med en matberedare.
  2. Låt degen vila kallt minst 30 minuter.
  3. Kavla ut degen ca 2 mm tjockt på mjölat bakbord. Ta ut hjärtan med pepparkaksmått och lägg dem med jämna mellanrum på den bakplåtspappersklädda plåten.
  4. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 200 grader i 6-7 minuter.
  5. Blanda under tiden strösocker med lite kanel och strö kanelblandningen över kakorna så fort de kommer ut ur ugnen.
  6. Låt svalna.
Ät och mumsa så mycket Du bara orkar!

Inga kommentarer: